Tegin pärmitaigna.Mina teen seda siis nii et pärmi lahustan suhkruga ära lisan tsipake soola.Siis lisan juurde käesooja vee segan läbi ja sõelun juurde jahu.Viimasena lisan natukene õli.Taigen peaks jääma selline et lööb ise poti servast lahti ja on ühtlase pehme olemisega.Panin taignapotile peale toidukile tihedalt ümber ja veel käterätiku,siis kerkib taigen kiiremini.Lõin vahepeal korra taigna alla ja lasin uuesti kerkida,kokku 1,5 tundi.sel ajal kui taigen kerkis tegin valmis kreemi.
Kreem:
- 1muna
- 5spl suhkurt
- 1,5 dl piima
- 1spl võid
- 1spl jahu
- 1spl mannat
- soola
- vaniljet
Võtsin taigna kerkimast rullisin ristküliku kujuliseks,määrisin 2/3 võiga u.100g.Siis voltisin kokku kolmeks,kõige pealt ilma võita osa ja siis võitatud osa sellepeale nii,et kõikide kihtide vahele jääks võid.Panin külmkappi 30 minutiks seisma,et või taheneks ja ei valguks pärast taigna rullimisel välja.
Võtsin taigna rullisin uuesti ja lõikasin sellest ristkülikud panin nende keskele kreemi ja ja tõstsin servad keskele kokku.Määrisin pealt munaga ja küpsetasin ahjus 200 kraadi juures,seni kuni olid pealt kuldsed.
No comments:
Post a Comment